Gipsvæg

Gipsvægge

Gipsvægge til boliger og erhvervsejendomme 

Få svar på dine spørgsmål om gipsvægge her

Gipsvægge i boligbyggeri og erhvervsejendomme er populære grundet materialets store fleksibilitet, holdbarhed og anvendelighed. Hos NSF Byggeentreprise udfører vi alt indenfor gipsarbejde både inde og ude, og med vores mange års erfaring kan du trygt forvente, at vi leverer et topprofessionelt resultat med et lækkert finish.

Nedenfor har vi samlet nogle gode råd og informationer, som du kan få gavn af, hvis du overvejer, om gipsvægge er den rigtige løsning for dig. Har du øvrige spørgsmål eller andet, som vi kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte os.
Kontakt

Gips til indvendige vægge

Skal du have lavet nye indvendige vægge, så overvej først, om de skal være bærende eller stabiliserende. Skal de ikke det, er den nemmeste og billigste løsning, at bygge dine indervægge op med gips. Du kan enten vælge løsningen, hvor gipsarbejdet består i at isolere vægge, der er bygget op af stål eller træ – eller, du kan vælge en uisoleret løsning, hvor væggen blot består af et enkelt lag gips. Husk også, at den bedste løsning til en lydisolerende skillevæg er den, du laver med en gipsvæg.

Generelt anbefaler vi, at der monteres to-lag gips på hver side af væggen, da det dels giver en mere stabil væg og du samtidigt kraftigt reducerer risikoen for, at væggene efter tid fremstår med revner.

Opsætning af gipsvægge – Hvilke valg skal der tages?

Nedenstående spørgsmål afgør, hvordan din væg skal opbygges, tykkelsen af isoleringen og om der er behov for et eller to lag gips. 


  • Skal din væg være ekstra afvisende overfor lyd?

 

Hvis der er behov for, at gipsvæggen skal være ekstra afvisende overfor lyd, så anbefaler vi, at der monteres to lag gips på hver side og minimum 70 mm isolering. På denne måde opnås der en lydvæg på omkring 48 dB.

Ved lydvægge er det vigtigt, at skellettet ikke har kontakt til gulvet, loftet og andre vægge, og, at der afsluttes med fuge. Ved ekstra krævende vægge kan der vælges specielle lydregler til skellettet eller man kan forskyde skellettet således, at skellet ikke har direkte kontakt. Ved denne løsning ledes lyden ikke igennem på samme måde.

 

  • Skal gipsvæggen kunne holde tunge ting?

 

Der findes specielle plugs til vægge, så du nemmere kan hænge ting op på væggen, men hvis du på forhånd ved, at der skal hænges tunge genstande i væggen, kan du med fordel vælge en løsning, hvor der først monteres et lag træplader og derefter et lag gips. Der findes også gipsplader, der er bedre egnet til at holde tunge genstande.

 

  • Skal gipsvæggen opfylde bestemte brandkrav?

 

Gips er i sig selv et brandhæmmende materiale, men der er gældende krav til alle vægge. Hvis din væg skal være en BD30-konstruktion, så er et lag gips på hver side nok. En BD-30 væg kan modstå brand i ca. 30 minutter. Er der krav om en BD60-konstruktion, så er kravet tre lag gips i alt, altså et lag på den ene side og to lag på den anden side. En BD60 væg kan modstå brand i 60 minutter.

Få et tilbud

En gipsvæg er en god idé, når:

 

  • Du vil lave et ekstra værelse
  • Du vil lave rumopdeling
  • Du vil spare tid og penge på opsætning af en ny væg

 

En gipsvæg er den rigtige løsning, når der ikke er behov for en tung, bærende væg. Gipsvægge er både billige og hurtige at opsætte og kan monteres direkte på et eksisterende gulv. Har du eksempelvis behov for at dele et værelse i to, kan gipsvæggen opfylde dit behov til en overkommelig pris. Endvidere kan gipsvæggen nedtages uden at ødelægge gulve, vægge og lofter, hvis behovet for et enkelt værelse opstår igen på et senere tidspunkt. Gipsvægge kan bruges i næsten hele huset men bygges meget sjældent som bærende vægge.


Beklæd gamle indvendige vægge med gips, når du vil restaurere:

  • Murstensvægge
  • Revnede vægge
  • Tapetserede vægge og vægge med gamle tapetrester
Er du træt af boligens gamle vægge, er vægge af gips en nem og billig måde at forny dem på. Murstensvægge kan beklædes direkte med et-lag gips og sådan forandres boligens gamle murstensvægge hurtigt til nye, moderne glatte vægge. Metoden kan også være nyttig, hvis de almindelige glatte vægge slår revner, eller hvor gamle vægge kræver meget arbejde med nedtagning af gammelt tapet og efterfølgende fuldspartling. Her kan det ofte betale sig at montere et-lag gips direkte på den eksisterende væg og så starte på ny. Dette kræver selvfølgelig, at forholdene tillader det.
Få et tilbud

Hvad koster en gipsvæg?

Prisen for en gipsvæg afhænger naturligvis af, hvor meget isolering der ønskes, og om væggen skal være med et eller to lag gips. En gipsvæg lavet på stål med 45 mm isolering og et lag gips på hver side koster omkring DKK 850 pr. kvm. Herefter skal der beregnes omkring DKK 200 pr. kvm. hver gang tykkelsen på isoleringen forøges, eller et ekstra lag gips monteres.


Gipsvæg pris – Prisidéer for en gipsvæg på 10 kvm. i stueplan:

 

  • Gipsvæg 45 mm isolering + 1-lag gips på hver side, ca. DKK. 8.000
  • Gipsvæg 70 mm isolering + 1-lag gips på hver side, ca. DKK. 10.000
  • Gipsvæg 70 mm isolering + 2-lag gips på hver side, ca. DKK. 14.000

 

Ovenstående priser er anslået pris, eksklusiv udgifter til spartle- og malerarbejde. Vær opmærksom på, at priserne kun er vejledende og afhængige af flere faktorer såsom udskæring, etage osv.


Kontakt os for et uforpligtende tilbud på 71 700 600 eller send os en besked HER, så ringer vi dig op.

Ja tak - ring mig op
Share by: