Træterrasse

Træterrasse

Træterrasse – Få vejens smukkeste terrasse til byens bedste pris

Hvorfor vælge en træterrasse?

Når man beslutter sig for at lave en terrasse til sit hus, vil valget typisk stå mellem en terrasse i træ eller belægningssten. Hos NSF Byggeentreprise har vi specialiseret os i træterrasser, og i følgende tekst vil vi indvi dig i alle de fordele, der er i at bygge terrasser i træ.

Når du vælger en træterrasse, får du en vidunderlig forlængelse af huset – og meget mere ud af dine somre.
Få et tilbud

Træterrassens fordele:

 

  • En træterrasse vil ofte få huset til at virke større, både set inde- og udefra, da terrassen forlænger oplevelsen af huset.
  • Er der behov for, at terrassen skal hæves i niveau, vil det være klart nemmere med en trækonstruktion – modsat en terrasse med stenbelægning, som kræver en støbt sokkel og meget tilkørsel at bundmateriale og grus.
  • Træ er mere behagligt at gå på – især med bare fødder, hvor træet er rarere og varmere end sten. Samtidig afgiver en varm træterrasse en dejlig duft – og den velkendte hyggelige lyd af små skridt.
  • Træterrassen giver dig mulighed for at tænke mere kreativt, end du kan med sten. Har du for eksempel et træ, du ikke nænner at fælde, så er der gode muligheder for at integrere det i terrassen.

 


Hvad koster en træterrasse?

Prisen på en træterrasse er ikke nem at angive, før vi har set den konkrete opgave. Indtil da vil den bero på et skøn, for den endelige pris for træterrassen afhænger nemlig meget af såvel placering som valg af materialer.

Den billigste træterrasse

Som hovedregel kan man forvente, at en helt almindelig firkantet terrasse uden specielle detaljer, som hviler på grus og fliser, vil være den billigste træterrasse. Denne løsning giver vi nogle uforpligtende prisforslag på nedenfor, og det skal understeges, at priserne kun er anført for at give et overblik over udgifterne, og at mange faktorer kan ændre billedet.

Træterrasse pris:

Når snakken falder på valg af terrassebrædder, er der normalt sammenhæng mellem pris og kvalitet, her tænkes der på prisforskellen på træsorterne og deres levetid.



Prisen på træ til terrasser varierer, alt efter hvilken træsort man ønsker. Almindelige grønne trykimprægnerede fyrretræsbrædder er billigst, herefter følger lærketræ og så de mere hårde sorter, såsom eg og eksotiske træsorter, som man skal forvente at betale noget mere for. Den dyreste træterrasse får man, hvis man vælger teaktræ. Til gengæld kan træterrassen stå nærmest uden behandling, da teaktræ indeholder olier, som virker selvimprægnerende, og er modstandsdygtige overfor svamp. De følgende overslagspriser er eksempler beregnet ud fra en klassisk firkantet terrasse på 20 kvm.Alle priserne er inklusiv moms.

 

  • Træterrasse af trykimprægneret fyrretræ
    DKK 22.000
  • Træterrasse af lærketræ
    DKK 31.000

  • Træterrasse af egetræ
    DKK 37.000

  • Træterrasse af cumaru
    DKK 40.000

  • Træterrasse af jatoba
    DKK 44.000

  • Træterrasse af teak
    DKK 58.000

 

På sommerdagene vil terrassen med garanti blive hele husstandens fortrukne opholdssted,

hvor kaffen nydes med bare fødder på de dejligt varme terrassebrædder.



Vil du have et tilbud på en træterrasse? – Ring til Niclas på 71 700 600 eller kontakt os via kontaktformularen

Få et tilbud

Hævet terrasse med terrassetrappe

Hvis du har en høj terrasse i tankerne og vælger at få bygget en hævet træterrasse, er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser omkring hvilken slags trappe til terrassen, du ønsker.

Trapper til terrasser kan laves på flere forskellige måder og i mange forskellige materialer. Når det drejer sig om hævede træterrasser, er der mange, som ønsker klassiske trapper i samme træsort som terrassen. Nogle er så til de helt stramme linjer, andre er til buede former, og atter andre foretrækker af forskellige årsager en trappe af rustfrit stål.

Det kan også være en fordel at overveje et gelænder og evt. et skørt, der skjuler den bærende konstruktion på den hævede terrasse, såsom stolperne under den.

Hos NSF Byggeentreprise bygger vi alle typer hævede træterrasser – med eller uden gelænder, trappe og skørt – og vi sætter en ære i, at det færdige resultat lever op til vores kunders forventninger og er både stilmæssigt, æstetisk og håndværksmæssigt helt i top.

Da mulighederne er mange og beslutningen stor, hjælper vi gerne med inspiration i form af billeder og referencer. Vi anbefaler også vores kunder selv at søge inspiration via billeder fra nettet, som vi så efterfølgende kan gennemgå sammen, så vi er sikre på, at den endelige terrasse og trappe står mål med vores kundes ønsker og behov.

Har du spørgsmål eller overvejelser, som du kunne tænke dig professionel sparring på, er du velkommen til at kontakte os for gode råd og et uforpligtende tilbud på en hævet terrasse – med eller uden terrassetrappe.

Overdækket træterrasse

Og når du nu alligevel er i gang, er det måske værd at overveje en overdækket træterrasse…

Med en overdækket træterrasse giver du dig selv og dine nærmeste muligheden for at udnytte den nye terrasse i næsten al slags vejr.

Overdækningen kan laves, så den skærmer for vind og holder jer tørre – både når det regner, og når duggen falder – og hvis du ydermere benytter dig af lidt ekstra hjælp fra en terrassevarmer, kan både sommeren og de lune sommeraftner nemt blive rigtig lange. Ekstra fordele ved den overdækkede træterrasse er, at du med garanti aldrig mere behøver at bekymre dig om våde havemøbler – og med en fast plads til grillen på den overdækkede træterrasse kan du endda udfolde dig som grillmester hele året rundt!
Få et tilbud

Gode råd om overdækket terrasse

Hvis du tænker på at få en overdækket træterrasse på huset, kan du hente stor gavn i nedenstående råd:

 

  • Byg ikke større overdækning på terrassen, end du stadig kan gøre brug af solen udenfor overdækningen. Samtidig skal der selvfølgelig også være plads til, at gæsterne kan sidde i tørvejr.
  • Vælg de materialer, der passer til husets stil.
  • En overdækket træterrasse skal passe til huset og kan sagtens være opført som en enkel, spinkel konstruktion, som ikke virker dominerende på resten af huset.
  • Overvej at overdække terrassen med et klart tag, så lyset til de bagvedliggende værelser ikke forsvinder.
  • Tænk på regnvandet. Hvor skal regnvandet ledes hen? En løsning kan være at nedgrave en faskine, som forbindes med en tagrende og et nedløb.
  • Andre vælger en regnvandstønde til at opsamle regnvandet, som så senere kan bruges til vanding af havens blomster.
  • Hvis det sidenhen kan blive aktuelt med en udestue, er det en rigtig god idé allerede nu at forberede konstruktionen til dette. Det gør man bedst ved at vælge et egnet tag og konstruere skellet i nogle dimissioner, som senere vil passe med vindueselementer. 

Hvordan bygger man en træterrasse?

Først skal der bygges en et godt fundament til dine brædder. Her skal der altid anvendes trykimprægneret træ eller en træsort, der kan tåle at være ude i det danske klima.

Hvis terrassen ikke skal hæves, kan en opklodsning på fliser være en fin løsning. Dog skal man altid huske, at fliserne ikke må have direkte kontakt til træet og på denne måde være udsat for fugt, som kan trænge op i træet. Tagpap eller plastikklodser kan anvendes her.

Afstanden mellem strøerne skal laves efter hvilke terrassebrædder, der vælges. 50-60 cm. passer dog i det fleste tilfælde fint.

Nu er tiden kommet til terrassebrædderne. Disse monteres langs huset og med forskudte samlinger for et stærkt og pænt udtryk.

Er terrassen bygget i hævet niveau, skal der nu arbejdes kreativt med gelænder og trappe.

Hvordan skal terrassebrædder vende?

Godt spørgsmål, som er vigtigt at kende svaret på! Inden brædderne lægges, kigger man i enden af alle brædder for at se, hvordan årringene vender, de skal nemlig vende opad således, at skruen i hver side holder terrassebrædderne nede til strøerne – hvis brædderne vender forkert, er der risiko for, at brædderne kommer til at krumme over tid.

Terrassebrædderne skrues nu med to skruer i strøerne med et mellemrum til hinanden på ca. 6-8 mm. Har man valgt en hårdttræsterrasse, skal man bore for til alle skruer – vigtig og fælles for alle terrasser er, at man på alle vandrette flader anvender rustfrie A4-skruer.

Vedligeholdelse af træterrasser

Forlæng levetiden på din træterrasse ved løbende at vedligeholde den. Mange foreskriver at træet overfladebehandles en gang hvert andet år, men hvis man ønsker at få det optimale ud af sin terrasse, anbefaler vi at afrense og behandle terrassen hvert forår. Herved er man sikker på at have en smuk og sund terrasse hver sommer.

Fælles for de fleste træsorter er, at de bliver gråsorte over tid. Nogle mennesker fortrækker denne gråsorte overflade, som dels skyldes solens stråler, som bleger træet, og dels skimmelsvamp, som vokser på overfladen. Hvis man ønsker at bevare træets glød, skal det behandles med træbeskyttelse.

Enkelte træsorter såsom teak indeholder en naturlig olie med svampemidler, som gør at træet kan stå ubehandlet i mange år helt uden behandling. Teak anses som et af de stærkeste materialer til terrasser, af samme grund støder man på teak på de fleste både.
Få et tilbud

5 sikre trin til en til forårsklargøring af terrassen

 

  1. Først skal terrassen fejes fri for løstsiddende snavs. Man kan med fordel bruge en stiv udendørskost.
  2. Nu skal overfladen renses med rensemiddel/belægningsfjerner til terrasser. Brug en havesprøjte til at fordele produktet og skrub derefter med en gulvskrubbe eller en stiv kost og lad herefter produktet virke i 10-15 min.
  3. Skyl terrassen godt igennem med en haveslange og lad brædderne tørre helt op.
  4. Nu behandles terrassen med en olie, der er beregnet til netop dine brædder – smør olien på med en bred pensel i brædderens retning.
  5. Efter 10-15 min. tørres den overskydende olie af med en ren klud, og din terrasse er nu klar til sommeren!
  6. Søgte du noget om træterrasser, som du ikke fandt her på siden? – Kontakt os i dag og få det sidste på plads!
  7. Jeg vil gerne lige ringes op

 

Share by: